Stillingsannonse:

Tibber søker Porteføljeforvalter fornybar energi

I 2022 vil vi kjøpe mer enn 5 TWh strøm til våre kunder. Vi søker en strategisk, strukturert og løsningsorientert porteføljeforvalter til å videreutvikle våre kraftskjøpsavtaler for fornybar energi.

Join the electric revolution!

Mer info:

Mer info:

Arbeidsgiver: Tibber

Stillingstittel: Porteføljeforvalter fornybar energi

Lokasjon: Førde

Søk her

Tibber er et heldigitalt energiselskap som gir deg full kontroll til å styre ditt strømforbruk gjennom en app – en lite komplisert strømavtale uten bindingstid og skjulte kostnader. Vi vokser som aldri før, og trenger flere entusiastiske kollegaer! I 2022 vil vi kjøpe mer enn 5 TWh strøm til våre kunder. Vi leter derfor etter en strategisk, strukturert og løsningsorientert porteføljeforvalter, som vil videreutvikle våre kraftkjøpsavtaler og strategi for kjøp av strøm med opprinnelse fra lokale produsenter. Våre digitale handelsløsninger og portefølje av fornybare produsenter er et viktig fundament i vår forretningsmodell. Videreutvikling av denne porteføljen og tilhørende opprinnelsesgarantier vil styrke Tibber sitt tilbud mot en stadig voksende kundebase, som etterspør strøm med opprinnelse fra fornybar energi både i Norge og internasjonalt. Bli med på en revolusjonerende reise sammen med oss i Tibber!

Om rollen:

I denne rollen har du blant annet ansvaret for å følge opp vår portefølje av kraftprodusenter; opprettholde kontakt og utvikle samarbeidet. Planlegging og implementering av nye kraftverk i porteføljen, oppfølging av spesielle miljøtiltak som Tibber bidrar til å finansiere, samt forhandling med nye produsenter der Tibber kan bidra til toppfinansiering av ny fornybar kraft. I rollen som Porteføljeforvalter jobber du tett med CFO, våre trading/backoffice teams og Tibber Country Managers i Norge, Sverige, Tyskland og Nederland. Du vil ha hovedansvaret for å håndtere og forvalte kjøp av opprinnelsesgarantier og elsertifikat i våre nordiske markeder. Tibber gruppen sin nye innkjøpsstrategi for fornybar energi vil være sentral for din rolle, og sammen med et globalt team vil du ha delansvar for implementering og videreutvikling av denne. Vårt hovedkontor ligger i Førde, og du må regne med å være endel tilstede på kontoret der. Vår CFO er lokalisert i Stockholm, så noe reising må påregnes.

Noen av arbeidsoppgavene dine kommer til å være:

 • Forvaltning av porteføljen av kraftprodusenter.
 • Struktur, vedlikehold og rapportering av opprinnelsesgarantier i NECS.
 • Holde kontakt med interessenter, partnere, produsenter og meklere i verdikjeden.
 • Planlegge og gjennomføre tiltak i kraftporteføljen i henhold til innkjøpsstrategien.
 • Forhandlinger og revisjoner av kraftkjøpsavtaler.
 • Opptre som myndighetskontakt innenfor dette forretningsområdet.
 • Analyser av kraftmarkedet og prisutviklingen på opprinnelsesgarantier.
 • Forretningsutvikling og nye muligheter innenfor kraftkjøp og fornybar energi.

Ønskelig erfaring:

 • Erfaring med opprinnelsesgarantier og/eller innkjøp av fornybar energi.
 • Erfaring med markedsanalyse og forretningsutvikling.
 • Kommersiell forståelse av den forbrukerorienterte delen av energibransjen.
 • God på relasjonsbygging og partnersamarbeid.
 • Komfortabel med å snakke/skrive på engelsk.
 • Gode kunnskaper i Excel.

Ønskelig kjennskap til:

 • NECS og andre nasjonale register for håndtering av sertifikater.
 • Det nordiske og gjerne europeiske kraftmarkedet.
 • Gjerne erfaring fra et vekstselskap.

Om deg:

Tibber vokser raskt. Vi ser etter deg som er ute etter å jobbe i en scale-up der ingen arbeidsdag er lik. Du vil kunne få en utfordrende jobb, i et dyktig og inspirerende team, med gode utviklingsmuligheter. Rollen er på seniornivå og du er Tibbers «go-to-person» når det gjelder kjøp av fornybar energi og opprinnelsesgarantier, samt forvaltningen av porteføljen.

Vi søker deg som har erfaring og/eller innsikt i bransjen, inkludert minimum 1 års erfaring innen håndtering av opprinnelsesgarantier eller andre lignende ordninger. Du har gode analytiske evner og er en god forhandler. Du må trives med å bygge opp strukturer og rutiner i et raskt voksende selskap, samt å aktivt bidra til å definere din egen rolle. Du må være komfortabel med både å jobbe i team og selvstendig.

Om Tibber:

Tibber er et heldigitalt energiselskap som vil hjelpe kundene å redusere strømforbruk ved å bruke strøm smartere. Vi leverer alt strømkunden trenger gjennom en app; oversikt over strømforbruk time for time, analyser og sparetips, alt knyttet til faktura og support tjenester. I tillegg kan du koble smart teknologi til appen, som varmepumper, panelovner, belysning og elbilladere, som gir deg mulighet til å styre forbruket på en måte som sparer strøm og kostnader. Tibber har null profitt på strømsalget; kundene betaler det samme som vi. Vi tar 39 kroner i månedsavgift, som går til å utvikle nye produkter og tjenester som hjelper forbrukerne å bruke strøm smartere. I tillegg utvikler vi egen teknologi, for eksempel Tibber Pulse, som måler strømforbruk i sanntid.

Tibber-teamet består nå av 190+ ansatte i Stockholm (Sverige), Helsinki (Finland), Berlin (Tyskland), Amsterdam (Nederland) og Førde (Norge) samtidig som vi fortsetter å ekspandere inn i nye markeder. Vi vil gjerne ha deg med i vårt internasjonale og inkluderende miljø!

Powered by Labrador CMS