Stillingsannonse:

Foto: SINTEF Energi
Foto: SINTEF Energi

SINTEF Energi: Vil du forske på mikronett og lokale energisystem?

Vi er på jakt etter forskere som skal utvikle fremtidens kraftnett.

Mer info:

Søknadsfrist: 05.01.2020

Arbeidssted: Trondheim

Kontakt: Henning Taxt, Forskningsleder

E-post: [email protected]

Telefon: 97753048

Søk her

Nettside

Facebookgruppe for ledige stillinger

I SINTEF Energi utvikler vi fremtidens bærekraftige energisystem i tett samarbeid med næringslivet.

For å realisere det grønne skiftet er det viktig å utvikle et distribusjonsnett som kan møte fremtidens utfordringer. Vi utvikler metoder og verktøy for nettintegrasjon av blant annet solenergi, batteri og elektrisk transport. Andre viktige tema er forbrukerfleksibilitet og drift og planlegging av distribusjonsnettet. Vi har stor aktivitet innen demonstrasjon av nye metoder og teknologier, både i laboratorium og i pilotprosjekt.

Elektrifisering og lokal fornybar kraftproduksjon endrer kraftsystemet og utfordrer måten nettet driftes på i dag. Lokale løsninger som mikronett og lokal koordinering kan bli en viktig del av løsningen for fremtidens kraftsystem. Vi har stor og økende aktivitet innenfor disse temaene og trenger deg som vil jobbe med dette i spennende prosjekter som FME CINELDI.

Vi søker dyktige og engasjerte fagfolk med relevant bakgrunn i utvikling av fremtidens kraftnett. Vi søker primært kandidater med doktorgrad, men gode kandidater med mastergrad/sivilingeniør i elkraft eller andre relevante fag oppfordres også til å søke. Kjennskap til norsk nettbransje og norskkunnskaper er en fordel.

Forskere i avdelingen har mulighet til å utvikle sine ferdigheter på mange områder. Lagarbeid er viktig siden prosjektene vanligvis krever innsats fra flere spesialister. I tillegg til faglig utvikling og publisering omfatter forskerarbeidet prosjektledelse, prosjektutvikling og formidling samt nettverksbygging i industri og akademia i Norge og internasjonalt.

Vi tilbyr:

  • Gode utviklingsmuligheter
  • Godt arbeidsmiljø
  • Lønn etter avtale
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid

Kandidater vurderes fortløpende. Søkere til denne stillingen vil bli vurdert for flere stillinger innen utvikling av fremtidens kraftnett hos SINTEF Energi med Henning Taxt som kontaktperson.

SINTEF Energi ønsker en jevnere fordeling mellom kjønnene og oppfordrer kvinner til å søke.