Stillingsannonse:

SINTEF Energi: Vil du forske på kraftsystemstabilitet og nettilkobling av havvind?

Havvind er en energikilde som kan bidra vesentlig til den fremtidige energiforsyningen i Europa.

Mer info:

Søknadsfrist: 15.01.2020

Arbeidssted: Trondheim

Spørsmål om stillingen:

John Olav Tande, Forskningsleder

E-post: [email protected]
Telefon: 913 68 188

Søknadsfrist: 15.01.2020

Søk her

Nettside

Facebookgruppe for ledige stillinger

En realisering av en storstilt utbygging av havvind sammen med andre fornybare energikilder vil imidlertid påvirke kraftsystemstabiliteten. Vi søker deg som har kompetanse og lyst til å forske på dette for å finne gode løsninger i tett samarbeid med næringslivet.

I SINTEF utvikler vi metoder og verktøy som kan brukes for å kunne planlegge og drifte kraftsystemet på en best mulig måte med store mengder fornybar energi. Vi benytter både avanserte numeriske beregninger, sanntidssimulering og fysiske forsøk i laboratorium.

Aktuelle tema som du kan jobbe med hos oss omfatter modellering av kraftsystemet, kraftelektronikk/HVDC omformere, lastflytanalyse, tidsserie simulering av dynamisk og transiente forløp, kraftsystemstabilitet, optimering, styring og regulering.

Vi søker dyktige og engasjerte fagfolk med elkraftbakgrunn eller annen relevant bakgrunn som for eksempel kybernetikk. Vi søker primært kandidater med doktorgrad, men gode kandidater med mastergrad/sivilingeniør i elkraft eller andre relevante fag oppfordres også til å søke. Norskkunnskaper er en fordel.

Forskere i avdelingen har mulighet til å utvikle sine ferdigheter på mange områder. Lagarbeid er viktig siden prosjektene vanligvis krever innsats fra flere spesialister. I tillegg til faglig utvikling og publisering omfatter forskerarbeidet prosjektledelse, prosjektutvikling og formidling samt nettverksbygging i industri og akademia i Norge og internasjonalt.

Vi tilbyr:

  • Gode utviklingsmuligheter
  • Godt arbeidsmiljø
  • Lønn etter avtale
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid