Stillingsannonse:

Foto: SINTEF Energi
Foto: SINTEF Energi

SINTEF Energi søker forskere til avdeling Termisk Energi

Vil du bidra til å forme fremtidens bærekraftige energiløsninger og jobbe i et internasjonalt ledende forskningsmiljø?

Mer info:

Søknadsfrist: 30.09.2020

Arbeidssted: Trondheim

Søk her

Nettside

Facebookgruppe for ledige stillinger

Avdeling Termisk Energi ved SINTEF Energi utvikler og gjennomfører prosjekter med utgangspunkt i utnyttelse, transport og lagring av termisk energi – fra industriell overskuddsvarme til biomasse og gass. Faglig bakgrunn innen relevante tema er en forutsetning.

Vi har en ledende rolle i flere internasjonale prosjekter innen Energieffektivisering i industrien, Bioenergi og CO2 fangst, transport og lagring (CCS). Vi leder blant annet HighEFF, som er verdens største forskningssenter innen Energieffektivisering (FME: Forskningssenter for Miljøvennlig Energi) og vi deltar i tilsvarende senter på Bioenergi og CCS.

Sentralt i vår strategi er samspillet mellom laboratorieforsøk og matematiske modeller innen varmeteknikk. Det betyr at vi utvikler og bygger avansert utstyr i laboratoriet. Dette benyttes til å fremskaffe data av høy kvalitet. Eksperimentelle data er nødvendig for å utvikle og forstå matematiske modeller, samt for validering av prosesser og komponenter.

I SINTEF har du mulighet til å utvikle dine ferdigheter på mange områder, både i retning av faglig ekspertise, prosjektledelse og linjeledelse. Lagarbeid er viktig siden prosjektene vanligvis krever innsats fra flere spesialister. En stilling hos oss innebærer prosjektledelse, prosjektutvikling og formidling samt nettverksbygging i industri og akademia, i tillegg til faglig utvikling. Erfaring fra prosjektarbeid og -utvikling i næringslivet vil kunne bidra til å påvirke den stillingen du eventuelt trer inn i.

Vi er samlokalisert med NTNU, og har tett samarbeid med NTNU i mange av prosjektene våre og i laboratoriene.

Vi søker nysgjerrige personer med relevant bakgrunn på mastergrads- eller ph.d.-nivå, og som har evner og lyst til å jobbe innen våre fagområder. Industrierfaring vil være en styrke.

Vi tilbyr:

  • Gode utviklingsmuligheter
  • Godt arbeidsmiljø
  • Lønn etter avtale
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid

Søknader vurderes fortløpende.